Kontaktuj nás

Umelá inteligencia a jej potenciál v pomáhaní ľuďom, nie v nahrádzaní ľudí

Maroš Baťka
11. 1. 2024
3
min.

Umelá inteligencia je v súčasnosti jednou z najviac diskutovaných tém v technologickom svete. Mnohí sa obávajú, že by mohla nahradiť ľudskú prácu, najmä v tradičných odvetviach. Avšak, v oblastiach ako obchod, marketing a kreatíva, umelá inteligencia prináša nové možnosti a potenciál pre jej zlepšenie, nie náhradu. My v PROGNESSe sme sa novej výzvy ako je AI nezľakli. Práve naopak, využili sme ju vo svoj prospech. V tomto článku sa pozrieme na výhody a príklady používania AI v rôznych sektoroch využitia.

Výhody umelej inteligencie

AI umožňuje firmám lepšie pochopiť potreby a správanie zákazníkov. To vedie k efektívnejším marketingovým kampaniam a personalizovaným ponukám, ktoré zvyšujú zákaznícku spokojnosť. V obchode a marketingu môže AI automatizovať rutinné úlohy, ako je správa zákazníckych dát, čo umožňuje zamestnancom sústrediť sa na strategické a kreatívne aspekty práce. Takže AI zbiera všetky či už recenzie, alebo maily zákazníkov na jednu kopu, kde má potom zamestnanec jednoduchší prehľad a prístup o tom, ako následne nastaviť do budúcnosti na  stratégiu pre fungovanie firmy.

Príklady používania “na bojovom poli” E-commerce

V e-commerce sektore sa AI používa na vytváranie personalizovaných odporúčaní zákazníkom na základe ich predchádzajúceho správania a preferencií. Toto vedie k vyšším tržbám a zákazníckej lojalite. Nášmu webdizajnérovi a webdeveloperovi táto možnosť využívať AI ponúkla možnosť byť efektívnejší. Umožnila im nájsť nové obzory pri riešení problémov ako správne umiestnenie jednotlivých sekcií na webstránke, alebo optimalizáciu pre mobilné telefóny.

Marketingové kampane

Pri marketingových kampaniach nám AI pomohla analyzovať účinnosť rôznych marketingových kampaní a automaticky upravovať stratégie pre maximálny dosah a konverziu. Na to sme sa vedeli opýtať nášho pomocníka - “ChatGPT”, ktorý nám vedel poskytnúť širší pohľad na optimalizáciu kampane, ktorú sme následne nastavili tak, aby bola výkonná.

Kreatívne odvetvie

V kreatívnych odvetviach ako je dizajn, alebo tvorba obsahu, môže AI pomáhať pri generovaní nápadov alebo dokonca pri vytváraní jednoduchých návrhov, ktoré môžu byť následne upravené a vylepšené ľuďmi. Tu sme v PROGNESSe neváhali a hneď sme sa pustili do objavovania nového sveta AI s nástrojom Midjourney. Našim grafikom to urýchlilo tempo a zároveň im to pomohlo odhaliť širšie spektrum grafických a dizajnových štýlov. 

Nielen našim grafikom, ale taktiež copywriterke, ktorej AI umožňuje získať informácie, ktoré neskôr implementuje do textov. 

Pokiaľ ide o stratégie, AI je vynikajúcim nástrojom pre všeobecnú analýzu oblasti, v ktorej sa klient nachádza. Naša strategy manažérka dokáže vďaka umelej inteligencii oveľa ľahšie, a hlavne presnejšie, získavať dáta do všeobecného researchu pre správne vytvorenie stratégie pre klienta.

AI nie je prekážka, ale výzva

Umelá inteligencia má obrovský potenciál v pomáhaní ľuďom v oblastiach obchodu, marketingu a kreatívy. Jej schopnosti v analýze dát, personalizácii a automatizácii môžu priniesť revolúciu v spôsobe, akým tieto odvetvia fungujú. Namiesto toho, aby sme sa báli možného negatívneho dopadu AI, môžeme radšej objavovať spôsoby, ako ju využiť na zlepšenie našich životov a podnikania.

Dohodnime sa
na bezplatnej konzultácii
Prečítajte si Progres
Spoznajte príbehy
našich klientov
Staň sa jedným z nás
Aby sa o podnikaní len nerozprávalo, poďme niečo spoločne podniknúť
Zistite, aké riešenia vieme ponúknuť pre Vaše špecifické situácie.

©2019 - 2023 PROGNESSA, s. r. o.
|
verzia 6.0
|
Ochrana osobných údajov
|
Obchodné podmienky